24
mei

Machteloosheid omdraaien

Ken jij ook dat ontzettend demotiverende gevoel van machteloosheid als het je weer niet lukt om een goed gesprek te voeren met je kind?

Verwijdering 

Ik zie het vaak gebeuren bij mijn klanten. Al snel ontwikkelen ze een soort razernij waardoor ze geen stap verder komen in de relatie. Er zijn ook ouders die zichzelf zielig vinden, en helemaal lamgeslagen zijn. Zij ontwikkelen een soort angst waardoor ze nieuwe gesprekspogingen uit de weg gaan. Weer een andere ouder blijft maar trekken en duwen aan het kind. Ze verzinnen allerlei manieren om toch met het kind in gesprek te komen en nemen alle verantwoordelijkheid op de schouders. Hoe je het ook draait of keert, iedere mislukte poging zorgt voor nog meer emotionele verwijdering met je zoon of dochter en vergroot het gevoel van machteloosheid. 

Pijn vermijden

Alles in je hoofd lijkt er wel op gericht om jou het idee te geven dat een nieuwe poging wagen een slecht idee is. Je denkt al snel: ‘zie je wel het lukt toch niet om met hem of haar te praten’ of ‘zie je wel ik kan het toch nooit goed doen’. Of misschien ben je bang voor de agressie van je kind en ga je daarom het gesprek uit de weg. Het vervelende is dat deze ervaringen een pijnlijk gevoel teweeg brengen. Om dat pijnlijke gevoel van machteloosheid te vermijden, ga je nieuwe pogingen om tot elkaar te komen vermijden. Waardoor je geen stap verder komt.

Richten op het proces

Dé manier om weer tot elkaar te komen is om je niet te richten op het resultaat, maar op het proces. Mogelijk zitten je gewoontes en gedragingen je in de weg. Hebben teleurstellingen uit het verleden ervoor gezorgd dat je ‘moeilijke’ gesprekken uit de weg gaat. Of schieten al je emoties direct door naar een boosheid die je niet kunt beheersen en lopen de gesprekken volledig uit de hand. Het kan ook zijn dat je er genoeg van hebt. Je bent klaar met het nemen van de verantwoordelijkheid. Je doet geen moeite meer, want je kind begrijpt je toch niet.

Je kunt het veranderen

Het goede nieuws is dat je het kunt omdraaien. En dat is precies de reden waarom ik je uitnodig om mee te doen met de online training “Snel meer rust in je gezinsleven zonder conflicten met je verslaafde kind.” De training is gebaseerd op de dramadriehoek. Dit model komt uit de Transactionele Analyse (TA) en gaat over veel voorkomend en herhalend gedrag waardoor de communicatie tussen jou en je kind belemmerd wordt: het drama.

Van dramadriehoek naar winnaarsdriehoek

De dramadriehoek is bij uitstek het proces waarmee je anders naar mislukte gesprekspogingen gaat kijken. Het doel van de training is de verborgen gedachten en gevoelens van jezelf én je kind te leren kennen, zodat je weer naar elkaar toe kunt groeien. Dit ga je doen door stappen te zetten in de winnaarsdriehoek.

Inzicht in communicatiepatronen

Je krijgt inzicht in je eigen manier van communiceren. Ieder gesprek ga je zien als een leermoment waardoor je steeds meer tot de kern komt. Mislukte pogingen horen er nou eenmaal bij. Maar daarom hoef je het bijltje er niet meer bij neer te gooien. Je kunt alleen maar iets leren door vallen en weer opstaan. Je overwint je weerstand om weer in gesprek te gaan met elkaar omdat je een leidraad krijgt. Voor de momenten dat het in de dagelijkse praktijk misgaat, krijg je een praktische methode aangereikt om vervelende gesprekken te stoppen en rust te creëren.

Je hoeft het niet alleen te doen

Het grote voordeel van de online training is dat je niet alles alleen hoeft te doen en bedenken. Je wordt aan de hand meegenomen, en stap voor stap wordt je vertelt wat je moet doen om de negatieve gesprekken om te buigen. Hier tref je alle informatie over de training. Meld je snel aan voor de online training en ontdek vandaag nog wat je met deze super effectieve methode allemaal kunt bereiken op korte termijn. Heb je twijfels of de online training “snel meer rust zonder conflicten met je verslaafde kind" iets voor je is?  Mail dan gerust naar: esther@mijnkindisverslaafd.nl

Aanmelden


HELP JE MIJ DIT ARTIKEL TE DELEN? DANK JE WEL!

 



Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.