05
jun

De geheime formule

Snel problemen oplossen. Ouders zoeken vaak de geheime formule. Een shortcut. Maar is dat écht waar je naar verlangt? Hoe zou het zijn om jezelf en je kind de tijd en de ruimte te gunnen om stap voor stap weer naar elkaar te groeien en de problemen achter jullie te laten?

Quick Fix

Er worden zoveel vragen gesteld over hoe je zo snel mogelijk de problemen met je kind oplost, hoe het kind binnen enkele weken voorbeeldig gedrag vertoont of binnen enkele maanden herstelt van een verslaving. Zelf geloof ik niet in deze Quick fixes, in snelle oplossingen.  

Ouders verliezen moed

Ik zie verschillende ouders de moed verliezen wanneer verandering niet snel zichtbaar wordt. Ze vragen zich af wat ze verkeerd doen omdat het niet lukt het kind weer op de rails te krijgen. Ze kijken om zich heen en zien allemaal harmonieuze gezinnen. Gezinnen die de geheime formule lijken te kennen. Wat doen ze toch verkeerd?

Ben je bereid te doen wat nodig is?

Zelf geloof ik niet in quick fixes en geheime formules. Waar ik wel in geloof is bouwen aan een stevig fundament. En daar is tijd, kennis en inzicht voor nodig. Zelf heb ik deze stappen doorlopen. En ook al was de weg die ik heb afgelegd intens en vaak verdrietig, ik had het niet willen missen. Elke stap gaf me inzicht, kracht, innerlijke rust en vertrouwen. En mijn kinderen ook.

Stevige wortels

Hoe zou het voor je zijn om je kind stevige wortels te geven om de problemen aan te kunnen? Doordat je elke fase die deze diepe wortels creëren volledig omarmt en doorleeft. Elke stap legt een steentje voor een stevig fundament. Sta eens een minuutje stil bij wat je daarbij voelt? Hoe zou het zijn om de ontstane kloof tussen jullie weer te helen? Hoe zou het zijn als je kind weer gaat stralen?

Haast je niet

Gun jezelf én je kind de stappen om hem of haar weer te bereiken. Bouw de relatie met je kind niet op drijfzand of dromen maar op een stevig fundament waarop jullie verder kunnen bouwen. Op jullie eigen tempo. Haast je niet met dingen die tijd nodig hebben.

En voel je een JA bij het bouwen van een stevig fundament om de problemen langdurig te tackelen? Dan ben je van harte welkom bij Mijn kind is verslaafd.

 

HELP JE MIJ DIT ARTIKEL TE DELEN? DANK JE WEL!Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.