Grip op machteloosheid 24 april - 20.00-21.30


Herken jij dit?

Bam! Met een smak smijt de vijftienjarige Vince de deur achter zich dicht. Op weg naar de schuur schreeuwt hij: “Wat ben jij voor een moeder?! Jij begrijpt helemaal NIKS van mij!”

Vince springt op zijn fiets en verdwijnt uit het zicht van moeder Yvonne. Ze heeft geen idee waar hij naartoe gaat. Het maakt haar onrustig.

Ze stuurt hem een app waarin ze zegt dat ze dit gedrag niet tolereert en beveelt hem om naar huis te komen. Geen reactie.

Haar onrust en gevoel van machteloosheid nemen toe. Ze vraagt zich af wat ze verkeerd doet. Wat ze ook doet, of ze nu lief, boos of begripvol reageert, hij luistert niet. Ze kan haar zoon niet meer bereiken. De verbinding is ver te zoeken. Het voelt alsof de opvoeding én het contact met Vince door haar vingers heen glippen.

Merk jij dat je ook steeds meer strijd hebt met je tiener en hem of haar niet meer kunt bereiken? En geeft je dat een machteloos gevoel? Lees dan snel verder.

 

Verlos jezelf van je machteloosheid

Hoe zou het voor je zijn als jouw gevoel van machteloosheid afneemt en de grip op je zoon of dochter toeneemt?

Op 24 april verzorgen wij (Lize van Veen en Esther van Neerven) het gratis webinar “Grip op je machteloosheid.” In dit webinar:

 • leggen we je uit waar gedrag vandaan komt;
 • geven we je sleutels voor verandering;
 • en leggen we je uit hoe je grip kunt krijgen op je machteloosheid.

We geven je inzichten en handvatten waarmee je thuis direct aan de slag kunt gaan. Dit helpt jou om elke situatie met je zoon of dochter goed door te komen.

Het online webinar wordt gehouden op 24 april van 20u00 tot 21u30 via Zoom. Je krijgt een toegangslink toegestuurd.  

Aanmelden bijeenkomst 'Grip op machteloosheid'

 

--------------------------------------------------

Online training Grip op verwijdering
7 mei 2024 van 20.00-21.30 uur

 

Dé weg terug naar verbinding met je tiener

"Mijn kind glipt door mijn vingers"
 

Je hebt een fijn leven, lieve vriendinnen, een eigen huis en een leuke baan. In je omgeving sta je bekend als die “sterke vrouw”. Maar... het gaat niet goed met je tiener. De problemen stapelen zich op en je voelt aan je lijf dat jouw stress en onrust toenemen.  


Meerdere keren ga je het gesprek aan. Je tiener lijkt je te begrijpen en belooft beterschap, maar 10 minuten later lijkt hij alles weer vergeten en negeert je zoon of dochter voor de zoveelste keer jullie gemaakte afspraken. 
De ruzies tussen jou en je tiener zijn niet meer te tellen. De negatieve sfeer in huis is voor iedereen in huis voelbaar. 


Je neemt continu strafmaatregelen om je tiener te laten luisteren, maar je zoon of dochter heeft er maling aan. Alsof het hem niet interesseert wat je zegt.
Je tiener lijkt onbereikbaarder dan ooit. Je vraagt je af wat er van hem of haar terecht moet komen. Je voelt: "mijn kind glipt door mijn vingers."


Hoe nu verder?

Een ding is zeker, zo kun je niet verder, want je bent helemaal klaar met het gedrag. Met het wantrouwen en gesnauw naar elkaar. Met die onzekerheid en het gevoel dat je het niet goed doet als moeder. 

Het kost je mega veel negatieve energie om nog aardig te doen tegen je tiener en je moet hard je best doen om je eigen kind leuk te vinden.

Je voelt afstand tussen jullie en dat is het laatste wat je wil.  Dolgraag wil je de situatie veranderen maar je hebt geen idee hoe. Om eerlijk te zijn zit je met je handen in het haar. 

 

Naast elkaar in plaats van tegenover elkaar

 Hoe zou het voor je zijn als:

 

 • de gesprekken met je tiener vlotjes verlopen en hij of zij zich aan gemaakte afspraken en regels houdt;
 • er een positieve sfeer in huis hangt. Het is fijn om met elkaar thuis te zijn.
 • jij je tiener weer bereikt, zonder dwang, pushen, trekken of belonen; 
 • je vertrouwen hebt in je tiener, je gelooft dat het goed komt met hem of haar. Er komt weer rust in jezelf.
 • jij je eigen kind weer helemaal leuk vindt en weer verbinding voelt met hem of haar; Je staat weer naast elkaar in plaats van tegenover elkaar.

 

Hier verlang ik naar 


Oplossing voor een doorbraak

Misschien denk je nu dat we je een sprookje vertellen. Het is echt waar, het is dichterbij dan je denkt. De weg naar verbinding met je tiener begint hier.

Dit is ook mogelijk voor jou:  

 • je ontdekt de oplossing voor een doorbraak om weer een fijn contact te ervaren met je tiener;
 • je leert hoe je met de juiste benadering jullie relatie kunt herstellen zodat je weer een positieve invloed kunt uitoefenen op zijn of haar gedrag en keuzes; 
 • je begrijpt de invloed van straffen, belonen en negeren en krijgt tools aangereikt om op andere manieren invloed uit te oefenen op het gedrag van je tiener;
 • we gaan aan de slag met jouw verwachtingen ten op zichtte van je tiener en wat hij of zij hierin nodig heeft van jou;
 • we leren je hoe je de band met je puber goed houdt zonder jezelf uit het oog te verliezen. 


Wat nog meer: 

 • door te investeren in jullie relatie, versterk je de onderlinge band waardoor de afstand tussen jullie vermindert en de grip op je tiener toeneemt;
 • door te luisteren, begrip te tonen en open te communiceren, is het mogelijk om je tiener weer voor je terug te winnen;
 • je hebt meer kennis en begrip als de emoties hoog oplopen in huis. Je weet hoe je hier op kunt reageren;
 • je krijgt tips en tools die blijvend werken. 
   

Ja, dit wil ik!

 

Nu tijdelijk voor 27 euro in plaats van 49 euro.

Esther en Lize gingen je voor:

Onder het harde masker van ‘alles onder controle’ bleek bij Esther een enorme zachtheid te zitten die ze nooit eerder had durven voelen en toelaten. Mede dankzij de methode die we met jullie gaan delen is Esther weer de lieve zachte moeder die ze wil zijn; krachtiger dan ooit. De band met haar zoon is vele malen sterker dan voorheen. 

Deze methode heeft Lize het inzicht gegeven dat ze in haar autoriteit als moeder moest gaan staan. Het gaf haar zicht op de schaduwkant van haar zelf zodat ze dit juist in het licht is gaan zetten. Haar kind bleek een enorme spiegel. Het tevoorschijn komen van haarzelf bracht herstel in de relatie met haar kind, er kwam een prachtige vertrouwensband tot stand. 

 

Meer over Lize en Esther

 

Lize van Veen

Ik ben Lize van Veen, 52 jaar. Echtgenote, moeder, oma. Rollen waar ik intens van geniet.

Levenslustig en met een liefdevol (moeder)hart sta ik in het leven. Dat is wel anders geweest. Tijdens de tienertijd van mijn kinderen glipte de opvoeding tussen mijn vingers door. Waarom lukte mij dit toch niet! Ik voelde me een falende moeder en zakte steeds verder weg in mijn eigen schaduw en onzekerheid. Dat werd ook mijn keerpunt.

Ik ben gaan studeren voor coach en psychosociaal therapeut. Een boeiende reis met mijzelf en ik leerde te begrijpen waarom het met mij en mijn gezin ging zoals het ging. Daarnaast zag ik tijdens mijn werk in het voortgezet veel leed bij leerlingen en hun ouders wat me aan mijn eigen leed deed denken.

Dit inspireerde me om mijn eigen praktijk te starten als expert en ervaringsdeskundige om vrouwen en moeders te begeleiden in het tevoorschijn komen en weer grip te krijgen op zichzelf en de opvoeding.

 

Esther van Neerven

Ik ben Esther, 54 jaar, partner, (bonus)moeder, schoonmoeder en oma. Ik hou van lachen en heb een intense passie voor bewustzijnsontwikkeling.

Met plezier sta ik op het podium om mijn opgedane kennis, inzichten en ervaringen te delen met andere ouders. Ik volg daarin mijn eigen pad en doe de dingen graag op mijn eigen-wijze manier. Om dit te durven heb ik een flink pad afgelegd.

In 2007 liep ik vast en raakte de grip op mijn puber volledig kwijt. Ik voelde me machteloos en dacht dat ik gefaald had als moeder. Dit was het startschot van de moeilijkste en tevens ook mooiste reis van mijn leven: de reis van mijn hoofd naar mijn hart.

Sinds de start van mijn innerlijke reis houd ik me vooral bezig met bewustzijnsverruiming. Ik voltooide opleidingen als Psychosociaal- en kindertherapeut. Na deze opleidingen had ik behoefte aan verdieping. Want ‘de mens en zijn gedrag’, dat intrigeert me mateloos. Daarom koos ik voor specialisaties in hechting en emotieleer.

Ik ben iemand die, samen met jou, onderzoekt waar je belemmerende overtuigingen en ondermijnende patronen zitten. Ik help je verschuiven van perspectief, waarbij de focus op liefde, vreugde en verbinding ligt. Met levens-veranderende resultaten.
 

Ik weet genoeg, ik doe mee