10
jul

Gamen in Coronatijd

Deze week een gastblog van beginnend journalist Wilco Zonneveld. Wilco schrijft een artikel over gezinnen die te maken hebben met een gameverslaving binnen hun gezin. Omdat veel gezinnen lange tijd samen hebben thuisgezeten heeft hij zich vooral toegespitst op het effect wat het Coronavirus heeft gehad op deze gezinnen.

De leegte van Victor van Rossum

Mijn aandacht werd getrokken door het filmpje van Victor van Rossum. Hij vertelt dat hij zich niet veilig voelt in zijn thuissituatie. Praten gaat online makkelijker, zegt hij. ´In de echte wereld ben ik onzeker, tijdens het online gamen durf ik mezelf te zijn.´ Wanneer Victor niet aan het gamen is voelt hij zich leeg. Al zijn opgekropte verdriet komt dan keihard naar boven.

Berusten

Ik hoop dat hij zijn tranen gaat huilen en durft te voelen wat hem diep van binnen écht bezighoudt. Hopelijk kan hij berusten in het feit dat zijn ouders hem, bewust of onbewust, niet hebben kunnen geven wat hij nodig heeft en verdient. Hij mag laten bezinken en aanvaarden dat deze fundamentele behoefte niet vervuld is, en misschien ook niet gaat worden. Dat is een rouwproces.

Herboren

Wanneer zijn leegte gevuld is met tranen van verdriet, is hij in staat om zich te herstellen, ontstaat er veerkracht en kan hij weer verder in het leven. Hij wordt als het ware herboren, kan weer zichzelf zijn en een onafhankelijk volwassen persoon worden.

Jij bent welkom

Voor ouders is het ontzettend belangrijk om te beseffen dat we onze kinderen moeten uitnodigen om zich welkom te voelen bij ons, fysiek én EMOTIONEEL. Wij moeten de veilige plek zijn waar het kind altijd terecht kan. Waar het helemaal zichzelf kan en mag zijn, en mag praten over kwetsbare gevoelens en emoties. Dan krijgt je kind zelfvertrouwen en kan het uiteindelijk op eigen benen staan.

Je kind verliezen

Doe je dat niet, omdat je het niet kan of niet geleerd hebt, is de kans aanwezig dat je je kind kwijtraakt aan gamen, of een andere verslaving. Wil je weten wat je kan doen om je kind weer terug te halen? Dan begeleid ik je graag. Het geeft mij heel veel voldoening en jou én je kind zoveel meer vertrouwen.

https://svjmedia.nl/wilcozonneveld/482/productie-gameverslaving/

 

HELP JE MIJ DIT ARTIKEL TE DELEN? DANK JE WEL!

 

 Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.