Wie is Esther

Al zolang ik mezelf kan herinneren voel ik me betrokken bij andere mensen. Ik heb veel interesse in wie ze zijn, wat ze doen, hoe ze in hun vel zitten en hoe ze in het leven staan. Ik noem mezelf dan ook een mensen-mens. Doordat ik mensen goed aanvoel, kan ik ze op hun gemak stellen en hen het gevoel geven dat ze er mogen zijn.

 

Positieve instelling

Door mijn positieve instelling, humor en aanstekelijke enthousiasme zet ik anderen op een natuurlijke wijze in hun kracht. Zonder te oordelen heb ik oprechte belangstelling voor mensen en laat ik ze in hun waarde.

 

Kind met een verslaving

Mijn zoon heeft geworsteld met een drugsverslaving. Ik dacht aanvankelijk dat ik machteloos stond en dat dreef me tot wanhoop. Totdat ik het vertrouwen hervond. Leren vertrouwen op het onbekende, oude patronen afleren en mezelf openstellen voor andere manieren van denken en doen: dat was de sleutel tot het succes in het omgaan met de verslaving van mijn zoon.

 

Psychosociaal therapeut

De behoefte om concreet iets te betekenen voor ouders die te maken krijgen met een verslaafd kind, is ontstaan toen ik in 2015 startte met een erkende HBO-opleiding tot psychosociaal therapeut. Op deze opleiding leer ik mensen, die door verandering van situatie in de problemen zijn gekomen, bewust te worden van de oorzaken van die problemen en klachten. Ik help hen doelgericht werken aan het verlagen van stress.

 

Mijn missie en visie 

 

''Zorgen verdwijnen waar vertrouwen begint''