10
jan

Gastblog: Een gameverslaving, ach dat valt toch wel mee?

Mijn jongste zoon (26) is al een aantal jaren gameverslaafd. Omdat hij nog thuis woont, maak ik dagelijks de gevolgen mee. En als moeder van een gameverslaafd kind kan ik je vertellen dat deze gevolgen behoorlijk heftig zijn. 

Helaas is mijn ervaring dat mensen vaak denken dat een gameverslaving nooit zo erg kan zijn als een alcohol- of drugsverslaving. Nou, dat is het dus echt wel!

Een gameverslaving is net als alle andere verslavingen vaak een vlucht uit de werkelijkheid. Mijn zoon heeft als jonge puber een aantal behoorlijk heftige dingen meegemaakt en van daaruit is zijn verslaving dus ontstaan.

Altijd heb ik hulp gezocht en gekregen, maar helaas is er nog niets wat echt heeft geholpen. Qua uiterlijk kun je mijn zoon zien als bijvoorbeeld iemand die aan heroïne verslaafd is. Zijn gebit is een totale ruïne, hij is vreselijk mager en hij is ontzettend bleek omdat hij constant op z'n kamer zit met de gordijnen dicht.

Op het moment gaat het echt heel erg slecht met hem. Buiten het gamen is hij op het moment ook weer heel veel aan het blowen en sluit hij zich hele dagen op op z'n slaapkamer. Hij is door het blowen totaal nergens voor te motiveren. Hij gebruikt sinds een poosje anti psychotica, die naar mijn idee goed aansloegen. Maar hij vindt zelf dus van niet. Omdat hij er nu ook weer bij blowt, werken deze medicijnen niet meer.

Ik maak me de laatste tijd vreselijk veel zorgen om hem en mijn grootste angst is dat hij op een dag niet meer leeft. Soms, als hij een hele nacht aan het gamen is geweest en overdag slaapt, gebeurt het wel eens dat hij pas 10 uur 's avonds wakker wordt. Ik durf dan niet naar boven te gaan omdat ik dan gewoon bang ben dat hij er niet meer is.

Het erge aan moeder zijn van een volwassen verslaafde is dat je zo weinig kunt doen. Want als hij geen hulp wil aanvaarden, dan kan niemand iets doen omdat hij volwassen is en geacht wordt zijn eigen beslissingen te maken. Ik hoop dat die wet echt nog eens wordt veranderd, want het is vreselijk als je als ouder altijd bang moet zijn om je verslaafde kind.

Riemie de BoerInteressant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.