Vraag van de week:

Wanneer kan ik het beste gaan praten als ik twijfel of mijn kind gebruikt?

Neem je zorgen serieus. Als je vermoedens hebt over alcohol, drugs of een afhankelijke gewoonte zoals gamen of gokken, is het goed om met je kind te praten. Stel het niet te lang uit. Het is voor jezelf én je kind belangrijk dat je je zorgen kunt uiten. Hopelijk krijg je door het gesprek meer duidelijkheid. Het kan ook zijn dat het gesprek je mogelijk niet oplevert wat je ervan hoopt. Toch is het voor je kind van belang om signalen te krijgen dat het gebruik problemen oplevert en er zorgen over bestaan. Als je kind regelmatig signalen krijgt, kan dat aanzetten tot nadenken over het gebruik of gedrag.


Heb je zelf een vraag?

Stel hem dan alvast, zodat ik je direct op weg kan helpen. Ik behandel je vraag vertrouwelijk: