29
jun

Bloggen: een persoonlijke therapie

Sinds ik mijn leven weer op de rit heb en de rust en harmonie thuis is wedergekeerd, is er één ding wat mij enorm veranderd heeft. En dat is bloggen. Met bloggen/schrijven heb ik mijn kennis over verslaving enorm vergroot, maar het heeft ook enorm bijgedragen aan mijn ontwikkeling en groei.

Bloggen: een persoonlijke therapie

Bloggen heeft mij veranderd als persoon. Het is een soort persoonlijke therapie. En dat is wat ik iedere ouder van een kind met een verslaving aanbeveel. Ik hoor je nu denken: ‘Ik ben geen ondernemer, waarom zou ik dan gaan bloggen?’ Oké, dat begrijp ik, maar je kunt wel gaan schrijven. Noem het een dagboek of groeiboek. Whatever. Als het beestje maar een naam heeft. En, je hoeft het niet perse met andere te delen om ervan te leren.

Veel redenen om te bloggen

Voor mij zijn er een heleboel redenen om te blijven bloggen. Het verbaast je misschien dat veel van die redenen persoonlijk zijn. Bloggen heeft niet alleen een functie in mijn bedrijf, maar ook voor mij persoonlijk. Daarom in deze blog 7 redenen waarom bloggen/schrijven je leven verandert, verrijkt en het van jou een ander mens maakt.

1. Je leert beter communiceren

Schrijven is communiceren. Het is je gedachten op papier zetten én anderen proberen te overtuigen van deze gedachten. Je wordt er beter in door het te doen, precies zoals iedere andere vaardigheid. Beter schrijven komt altijd van pas, of je nou een presentatie wilt geven, een C.V. wilt maken of wilt oefenen hoe je met woorden je kind kunt motiveren om in behandeling te gaan. Het helpt je in de dagelijkse communicatie.

2. Je wordt een betere denker

Omdat het schrijfproces betekent dat jij je gedachten op papier zet, stimuleert het je om dieper na te denken. Je graaft dieper in het onderwerp, maar ook in je brein, je kennis en je leven. En maak me niet wijs dat je niks te vertellen hebt, ik weet zeker dat jij veel te vertellen hebt als je kind worstelt met een verslaving: moeilijke dingen, maar ook leermomenten.  

3. Je gaat bewuster leven

Zodra je gaat schrijven over je leven en de gedachten die jouw leven vormen, ga je dieper nadenken over wie jij bent, wie je wilt worden en hoe je dat kunt worden. Je gaat nadenken over hoe jij je leven wilt leiden. Je staat stil bij het leven wat je nu leidt. En zeg eens eerlijk: leid je jouw leven of lijd jij je leven? Deze bewustwording zou reden genoeg moeten zijn om direct te beginnen.

4. Je krijgt oog voor belangrijke dingen

Om te schrijven moet je een soort van filter hebben. Je kunt simpelweg niet over elke gebeurtenis of gedachte schrijven. Daarom is schrijven steeds weer kiezen wat nu belangrijk is om te vertellen. Dit proces helpt je oog voor belangrijke dingen te krijgen.  

5. Schrijven leidt tot een gezondere leefwijze

Schrijven vraagt focus, toewijding en discipline. Naar mijn mening zijn dat dingen die iedereen moet hebben, of je nou ondernemer bent of niet. Deze eigenschappen halen het beste uit de tijd die jij hebt hier op aarde. Zelfs als je focus, toewijding en discipline nog niet in jezelf herkent, zal bloggen nieuwe gezonde levensgewoonten in jou wakker maken. Het helpt je om bijvoorbeeld te stoppen met piekeren. Wat op papier (of je laptop) staat is uit je hoofd. Daar hoef je niet meer over na te denken. Dat geeft rust en ruimte en maakt je gezonder.

6. Schrijven geeft meer zelfvertrouwen

Schrijven maakt je bewuster van dat wat jij belangrijk vindt in je leven. Dat waar het jouw om gaat. Je persoonlijke waarden. Je wordt bewust van wat je belangrijk vindt in bepaalde situaties, maar ook wat jij belangrijk vindt in het algemeen: je algemene waarden. Je gaat zien dat jij een unieke kijk hebt op de wereld heb en belangrijke woorden te bieden hebt aan een ander en aan je verslaafde kind.

7. Het geeft je de kans om te helpen

Als je schrijft/blogt kun je mensen inspireren. Je motiveert hen om beter te worden en je leert hen iets. Niets helpt de mensheid meer dan motivatie, inspiratie en kennis delen. Daarom daag ik je uit om een blog te schrijven voor op de website www.mijnkindisverslaafd.nl  Ben jij een ouder van een kind met een verslaving of problematisch middelen gebruik of gedrag? Schrijf dan een blog en deel daarin je persoonlijke lessen. Het mag anoniem, maar dat hoeft natuurlijk niet. Schrijven verandert je leven en dat is reden genoeg om nu te beginnen. Waarom zou je het geen kans geven? Stuur je blog met eventuele foto naar esther@mijnkindisverslaafd.nl. Ik ben heel benieuwd naar je ervaring!

HELP JE MIJ DIT ARTIKEL TE DELEN? DANK JE WEL!Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.