28
jun

Drastisch verminderen van irritatie

Verrek jij ook van de jeuk door die vervelende eikenpossessierupsen? Iedereen die ik ken loopt zich te krabben en vraagt zich af of er dit jaar extreem veel muggen zijn die die jeukende rotbultjes veroorzaken.

Het verspreiden van brandharen

Het is droog weer en als het dan hard waait dan verspreiden de brandharen van de eikenprossessierupsen zich door Nederland. Gelukkig heb ik een goed advies gekregen. Het helpt als je een stuk plakband op de jeukplek plakt en hem er dan weer afratst. Met deze truc verminder je de jeuk. Die rotbeestjes hebben weerhaakjes die zich vastzetten in je huid. Ik denk dat je met de plakband de brandharen weghaalt, maar zeker weten doe ik dat niet.

Irritatie verminderen

Wat ik wel zeker weet is dat de training “Snel meer rust in je gezinsleven zonder conflicten met je verslaafde kind”, goed werkt als je minder irritatie en ruzie wil met je kind. Het is een bewezen theorie, en ik pas het al jaren toe om een beter contact te krijgen met mijn kind. Deze manier van communiceren brengt ons dichterbij elkaar. In de training leer je onder andere hoe je de irritatie, die je vaak voelt ten opzichte van het gedrag van je kind, op simpele wijze kunt terugdringen. Net zoals je bij de plakbandtruc de irritante jeuk van de prossessierups beperkt, verminder je met de kennis die je opdoet in de training ruzies en conflicten met je kind.

Marie, moeder van een zoon met een wietverslaving

Toen ik met de online training startte, was ik weinig hoopvol dat het kon helpen. Ik ben nu zeker twee maanden bezig met de training en het belangrijkste wat ik ervaar is een beter contact met mijn verslaafde zoon (cannabis) en meer rust voor mezelf. Het probleem van verslaving is nog niet weg, maar de kwaliteit van hoe we samenleven is verbeterd. De training is voor mijzelf confronterend en een leerproces. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de training samen doe met mijn partner (stiefvader). Dat is een steun en tegelijkertijd ook een confrontatie binnen onze relatie. Maar ook wij communiceren nu anders en beter met elkaar.

 

Valkuilen

Wat ik vaak zie is dat ouders hun eigen aandeel in de communicatie met het kind ontkennen. Ze zeggen dat ze alles al hebben geprobeerd, maar niks helpt en dus kan het niet aan hen liggen. In het verleden heb ik ook op deze manier geredeneerd. Inmiddels kan ik je vertellen dat je dan in een valkuil trapt. Als je op deze manier redeneert dan denk je dat je geen invloed hebt op de situatie. Je denkt dat je het niet kan veranderen. En je ziet niet dat je met deze houding het tegenovergestelde bereikt van wat je zou willen bereiken.

Zenden en ontvangen

We weten allemaal dat communicatie iets is wat je samen doet. Zenden en ontvangen zijn altijd tegelijk aanwezig. Je hebt ieder dus altijd een aandeel, dat kan niet anders. Toch zie ik veel ouders hun eigen invloed onderschatten. Het is onmogelijk om voor je kind te bepalen welk effect jouw boodschappen op hem of haar zouden moeten hebben. Jij interpreteert je boodschappen op je eigen manier. Je kind kan dit heel anders ervaren.

Hoe komen je boodschappen over

Ik daag je uit om aan je kind te vragen hoe je boodschappen overkomen. Welk effect deze hebben, zodat jij iets kunt doen aan de manier waarop je je boodschappen afgeeft. Zo lang jij niet bereid bent om je eigen aandeel te erkennen kom je er niet achter welke uitwerking je gewoontes en gedragingen hebben op je kind. En ik weet echt wel dat jij het goed voor hebt met je kind en handelt vanuit de beste intenties. Daar ben ik van overtuigd. Maar dat wil niet zeggen dat je manier van communiceren ook altijd effectief is.

M. Jonkers, moeder van een drugsverslaafde zoon (18)

Toen ik mezelf vandaag weer eens liep op te vreten omdat ik dacht dat mijn zoon zich niet aan de afspraken hield, heb ik niets tegen hem gezegd. En dat terwijl alles in mij schreeuwde om te ontploffen en zijn kamer binnen te stormen. In de online training heb ik geleerd om me te beheersen en te ontdekken wat mijn achterliggende behoeftes zijn. Ik wachtte tot in de avond en heb toen gevraagd om wat dingen te overleggen. Het was een goed gesprek waarin we allebei rustig waren en mijn zoon alleszins redelijk was. Het is heel fijn dat ik op die momenten nu de rust kan bewaren.  

 

Neem verantwoordelijkheid

Leg de verantwoordelijkheid voor een goede relatie niet alleen bij je kind neer. Laat je kans om positieve invloed uit te oefenen niet liggen. Je krijgt nu de kans om je verbale en non-verbale communicatiepatronen verder te ontwikkelen. In de training wordt je helder welke boodschappen jij bewust en onbewust uitzendt en de manier waarop jij een boodschap van je kind ontvangt en interpreteert. Je krijgt inzicht waarom een situatie volkomen onverwacht, en zonder dat je het bedoeld hebt, escaleert in schreeuwen en ruzie. Ben jij er klaar voor?

Hell Yes!

 

HELP JE MIJ DIT ARTIKEL TE DELEN? DANK JE WEL!Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.