28
feb

Twijfel tussen hoofd en hart

Ken je dat? Je hoofd hopt van de ene mogelijkheid naar de andere mogelijkheid. Je gedachten switchen continu op en neer van de ene optie naar de andere optie: ‘Moet ik mijn kind loslaten, of moet ik hem of haar blijven steunen?’

Twijfel

Beide mogelijkheden geven geen overtuigend ‘ja’ en dus is er twijfel.
De twijfel vertelt je dat je niet weet niet welke richting je op moet, want geen van beide richtingen voelen eigenlijk goed. En daar zit ‘m de kneep. Blijven hoppen tussen deze twee mogelijkheden houdt je gevangen in een greep waarin er geen groei en verdere stappen mogelijk zijn.

Wat zie je over het hoofd?

Wanneer beide opties geen overtuigend ‘ja’ geven, is er altijd nog een andere mogelijkheid die jij niet hebt gezien. Maar wij mensen kunnen pas tot een keuze komen wanneer het idee wat we hebben ook resoneert met ons hart. Blijven het twee hoofdkeuzes dan weerhoudt twijfel jou ervan een keus te maken. Een keuze maken waar je ook echt achter staat kan namelijk niet zonder instemming van je hart.

Twijfel tussen hoofd en hart

Als er twijfel is tussen het hoofd en het hart, dan wil je een stap zetten die buiten je comfortzone ligt en waar angst je van weerhoudt. ‘Zal ik wel of zal ik niet achter mijn kind blijven staan en hem of haar zijn eigen verantwoordelijkheid laten dragen?’ ‘Ik wil mijn kind wel loslaten, maar dat durf ik niet want ik ben bang dat het fout zal aflopen en dat hij helemaal alleen komt staan.’

Wikken en wegen

Om de angst die je voelt uit de weg te gaan probeer je jezelf te overtuigen met allerlei redenen om het niet te doen. Het gewicht in beide weegschalen is ongeveer gelijk. Zou één van de twee opties zwaarder wegen dan was er geen twijfel. En totdat één van de twee mogelijkheden zwaarder weegt, blijf je dus wikken en wegen, oftewel twijfelen.

Wat je aandacht geeft groeit

Een overtuigende keuze kan alleen gemaakt worden als deze in overeenstemming is met je hart. Als je wilt dat je hart het wint, geef het dan aandacht. Laat je verlangen groeien om die derde mogelijkheid te zien die je tot op heden nog niet hebt gezien. Laat je overtuigingsysteem jou er niet van weerhouden om deze optie te zien.

Onderzoek of je angst reëel is

Maar geef ook aandacht aan je angst. Onderzoek of je angst reëel is en of je hier voorzorgsmaatregelen in kunt treffen. Dan ben je goed beschermd en kun je je hartsverlangen nog meer laten groeien zodat de weegschaal positief kan doorslaan. Slaat de weegschaal met dit onderzoek juist de andere kant op dan is het misschien nog niet je tijd om het anders aan te pakken. Maar weet dat je hart altijd zal blijven roepen. Het is namelijk een onmogelijke opgave om je kind in je hart los te laten.

Een derde mogelijkheid

Hoe meer je in geest voor mogelijk houdt, hoe meer er ook mogelijk wordt. Je hoeft niet meer te twijfelen. Er bestaat een methode die het mogelijk maakt om je kind niet in de steek te laten en gelijktijdig de problemen te laten verminderen. Nieuwsgierig geworden naar deze derde optie? Twijfel dan niet langer en maak vanuit je hart de keus om je kind te helpen bij de problemen die zijn ontstaan. Er is meer mogelijk dan je denkt.

De derde optie

 

Help je mij dit artikel te delen? Dankjewel!Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.