22
maa

Wil jij ongelukkig zijn?

Na jaren van ellende was ik het zat om ongelukkig te zijn. In mijn hart voelde ik  dat het leven niet bedoeld is om problemen te hebben, en toch lukte het me niet om een realiteit te creëren die ervoor zorgde dat ik “gelukkig” was.

Mijn kind moet stoppen met drugsgebruik

Lang heb ik gedacht dat als mijn kind zou stoppen met het gebruik van drugs en het veroorzaken van problemen, ik wel “gelukkig” zou zijn. En natuurlijk ben ik blij en “gelukkig” als mijn kind stopt met het gebruiken van drugs, begrijp me niet verkeerd. Maar mijn kind is niet verantwoordelijk voor mijn geluk.  

Winst behalen 

In die tijd heb ik me veel teveel gefocust op mijn zoon. En zolang ik mijn aandacht bleef focussen op zijn problematiek hoefde ik mijn blik niet naar binnen te keren. Want daar durfde ik niet aan. Inmiddels weet ik dat daar de winst te behalen is. Ik moest bij mezelf zijn om te veranderen en weer “gelukkig” te worden. Zolang ik me bleef richten op mijn zoon veranderde er niets. En natuurlijk heeft mijn zoon ook bergen te verzetten om zijn leven weer op de rit te krijgen. Maar ik kan zijn weg niet lopen. Hij zal zijn eigen pad moeten bewandelen. 

Innerlijk transformeren

Wat ik kan doen is er voor hem zijn én naar mezelf kijken. Durven kijken naar de hardnekkige patronen die mij niet(meer) verder helpen. Durven kijken naar wat mijn ziel mij te vertellen heeft. Ik ben gaan onderzoeken wat mijn diepste overtuigingen zijn. Onderzoeken wat er nodig is om innerlijk te transformeren. Want daar was de grootse winst te behalen. Zolang ik alleen maar naar mijn zoon durfde te kijken, ging er niets veranderen.

Deze blog is voor jou

Deze blog schrijf ik niet voor mezelf. Ik schrijf deze blog voor jou. Als jij het verlangen hebt om “gelukkig” te worden zal je dingen anders moeten gaan doen dan je tot nu toe deed. Want blijf je doen wat je deed, krijg je wat je kreeg. En ik weet dat je knetterhard werkt. Dat je echt wel stappen neemt om jezelf en je kind te helpen. Maar zolang jij je blijft richten op je kind, leidt het de aandacht af van jezelf. En met het richten op jezelf kun je het grote verschil maken.   

Jij creëert jou wereld

Je kunt het blijven uitstellen: “Het is nog niet de juiste tijd.” “Als ik meer geld zou hebben, zou het makkelijker gaan.” “Als mijn kind zou meewerken, dan zou het anders zijn.” Besef wel, dat jij jou wereld creëert. Alles wat jij ervaart is een spiegel van jouw overtuigingen en energieveld. Zo binnen, zo buiten. Dus als het niet gaat zoals jij wilt dat het gaat, dan is er maar één plek waar je moet gaan kijken: in jezelf.

Jezelf niet kwalijk nemen

Dat is moeilijk. De meeste van ons zijn gewend om hun binnenwereld te ontwijken. En dat hoef je jezelf niet kwalijk te nemen. Waarschijnlijk is het je al vroeg geleerd om niet te voelen, alles weg te stoppen en alleen maar te kijken en reageren op de buitenwereld. Maar zodra jij je emoties en verlangens blijft wegstoppen, ga je nooit komen waar je wilt zijn. Zolang jij je blijft richten op je kind en de buitenwereld ga nooit bereiken wat je wilt bereiken.

Ingebouwde mechanismes

En ik herken het hoor. Het lijkt wel of we een soort ingebouwd mechanisme hebben dat ervoor zorgt dat we onszelf niet confronteren met wat er diep van binnen speelt. Er kan zoveel weerstand zijn om naar binnen te keren. Maar toch is dat de weg. Heel lang heb ik geprobeerd om van alles te veranderen bij mijn kind en de buitenwereld. Zonder wezenlijks iets te veranderen in mijn binnenwereld kwam ik niet waar ik wilde zijn.

Mezelf bevragen

Inmiddels doe ik het anders. Als ik iets wil veranderen duik ik eerst naar binnen en stel mezelf de volgende vragen:
“Wat wil ik nu echt?”
“Waar heb ik nu behoefte aan?”
“Wat in mij heeft ervoor gezorgd dat ik dit heb gecreëerd?”  
“Wat denk ik dat ik moet opgeven als ik doe wat ik graag zou willen doen?”
“Welke diepste overtuiging houdt me tegen dat ik nog niet heb gedaan waar ik naar verlang?”  
“Hoe kan ik die overtuiging(en) omdraaien?”
“Waar voel ik nog een energieveld dat is afgestemd op mijn blokkades?”
“Waar ben ik nog niet bereid om naar te kijken? “
“Waar ben ik nog niet écht trouw aan mezelf?”
“Wat mag ik loslaten dat me niet meer dient?”
“Waar leef ik nog meer voor anderen dan voor mezelf?”

Bereid om naar jezelf te kijken

En ja, daar naar kijken kan een hele hoop triggeren. Het vraagt veel van je. Het is de bedoeling dat je met deze informatie over jezelf iets gaat doen. Actie gaat ondernemen. Anders verandert er niks. Natuurlijk mag jij je ogen sluiten omdat het te moeilijk is om te veranderen. Natuurlijk mag je blijven hopen dat het uit zichzelf wel gaat veranderen. Voor mij is dat geen probleem. Ik heb geen last van jouw problemen. Maar diep van binnen weet jij zelf ook dat je de wens op verandering voor je uit kunt schuiven als je niet bereid bent om naar jezelf te kijken. 

Wat wil ik bereiken?

Je maakt jezelf namelijk gek om van alles te willen en niet bereid bent om het werk wat daarvoor nodig is te doen. Dan komt er namelijk ook nog eens de teleurstelling bij van het harde werken. Zo hard je best doen en nergens komen is frustrerend. Want ja, jij doet je best. Jij bent hard aan het werk. Maar zolang jij de oplossing in de buitenwereld blijft zoeken en wegloopt voor je binnenwereld ga je niet bereiken wat je graag zou willen bereiken.

Tijd voor verandering

En misschien geloof je me niet en houd je je patronen graag in stand. Dat is prima. Wat jij wil. Mocht je wel willen veranderen dan kun je het volgende doen:

Stap 1: maak met jezelf de afspraak om naar binnen te keren en eerlijk te worden tegen jezelf.

Stap 2: Schrijf op wat je graag wilt bereiken op allerlei gebieden van je leven: Gezondheid, relatie, werk, en geld.

Stap 3: Beantwoord op ieder gebied van je leven de vragen die ik hierboven heb opgeschreven.

Stap 4: Meld je aan voor de online training “Snel meer rust in je gezinsleven zonder conflicten met je verslaafd kind” of vraag een persoonlijk gratis gesprek met me aan. Ik ga je echt helpen om de onderste steen boven te krijgen.

Er komt geen goed moment.
Het moment is NU!

HELP JE MIJ DIT ARTIKEL TE DELEN? DANK JE WEL!Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.