21
dec

Dankbaarheid

Nog even en 2018 laten we alweer achter ons. Een mooi moment om terug te kijken, de balans op te maken en daarmee vooruit te blikken. Wat ging er goed, wat kan er beter, wat wil ik komend jaar graag anders doen en waar ben ik dankbaar voor?

Mission impossible

Met het einde van het jaar in zicht, bekruipt mij een soort haast. Alsof alles nog afgerond, opgeruimd en uitgemest moet worden voordat het nieuwe jaar kan beginnen. Tegelijkertijd wil ik rust om weer op te laden. Maar ook een sfeervol huis in kerstsfeer, samenzijn met familie en vrienden, lekker koken en leuke dingen doen. Tja, ik moet nu al om mezelf lachen. Want dit klinkt natuurlijk als mission impossible. Uit ervaring weet ik dat de lat lekker hoog leggen me veel stress oplevert. Dat ga ik niet meer doen.

Mijn inzicht

Eén van de lessen die me afgelopen jaar het meeste heeft opgeleverd is dat ik vanuit ontspanning meer bereik en vreugde ervaar dan vanuit weerstand. Dit jaar ga ik voor een gemakkelijke decembermaand. Mezelf zijn is genoeg. Zonder toeters, bellen en perfectie. Mezelf kennende, zal dat niet elke dag lukken, maar de intentie is er. Dit delen met jullie helpt. Het maakt me bewuster en zorgt ervoor dat ik ook een beetje kan grinniken om mijn eigen struggles.

Stilstaan bij belangrijke zaken

Nu gun ik jou ook een gemakkelijke decembermaand en rustige feestdagen. Hopelijk ga je deze dagen vieren op een wijze waar je blij van wordt. Misschien met familie en vrienden, wandelend door de natuur of met een goed boek voor de open haard. Deze dagen bieden je ruimte om terug te kijken, vooruit te blikken en stil te staan bij de zaken die belangrijk voor je zijn.

Dankbaarheid

In deze laatste donkere dagen van het jaar is het ook mooi om stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent. Vanuit de ruimte die dan ontstaat maak je de mooiste en beste plannen voor 2019. Niet vanuit onvrede maar juist vanuit een gevoel van liefde en dankbaarheid. Nu ik stilsta en terugblik, wil ik je bedanken dat je er bent. Dankbaar dat je mijn blogs leest, mijn E-book hebt gedownload, voor de vele warme reacties die ik van jullie krijg en voor de persoonlijke gesprekken die ik met een aantal van jullie heb mogen voeren. Ik ben echt intens dankbaar dat ik jullie kan en mag helpen met mijn persoonlijke ervaringen en dat jullie het vertrouwen in me hebben om in alle openheid jullie diepste gevoelens met me te delen. Dankbaar dat ik een klein steentje mag bijdragen om jullie levens weer wat dragelijker te maken.

Vechten voor een beter leven

Dankbaar ben ik dat jullie de moed niet opgeven en vechten voor een beter leven voor jezelf en je kind. De handdoek in de ring gooien is voor vele van jullie geen optie, ook niet al lijken de problemen in een aantal situaties behoorlijk uitzichtloos. Fantastisch hoeveel kracht jullie bezitten, hoeveel liefde jullie geven. Als ik eraan denk wordt ik helemaal warm van binnen. Je mag trots zijn op jezelf. Je hebt al zoveel gedaan. Het is soms zo zwaar en er zitten krassen op je ziel, maar toch weet jij keer op keer de moed te verzamelen om door te gaan. Diep respect heb ik daarvoor.

Rust en harmonie

Ik weet dat je moe bent van het zwoegen en jezelf opofferen voor je gezin. De verslavingsproblematiek en bijbehorend gedrag van je kind slopen je. En daarom wil ik je helpen. Er zijn manieren om je leven weer dragelijk te maken. Vanuit de grond van mijn hart gun ik je meer rust en een intenser en positief contact met je kind. Het zou zo fijn zijn als je weer blij kan zijn en plezier kan hebben in het leven. En dat kan, ook al kiest je kind voor een leven waar jij niet voor kiest. Jij hebt de keuze om weer te gaan leven i.p.v. overleven. Ik spreek uit ervaring.  

Liefdevol 2019

En dat betekent niet dat je nooit geen verdriet en zorgen meer zult hebben. Maar wel dat je op sommige momenten wat afstand neemt, vanuit wederzijds respect leert om de gesprekken met je kind aan te gaan waardoor er meer verbinding ontstaat, én dat je in staat bent om je zoon of dochter de ruimte te geven om zijn of haar eigen proces te laten lopen. Mocht je nu het voornemen hebben om stappen te zetten op één of meerdere bovenstaande gebieden, dan ben ik ervan overtuigd dat de online training “Snel meer rust zonder conflicten met je verslaafde kind je verder kan helpen.” De training helpt je om je negatieve en beladen energie te verschuiven naar positieve energie. Ik beloof dat de training je leven weer dragelijk zal maken en dat 2019 een beter jaar voor je gaat worden. Ik wens je hele fijne feestdagen en veel rust toe!

 

Meer rust

HELP JE MIJ DIT ARTIKEL TE DELEN? DANK JE WEL!

 Interessant artikel?

Vul je emailadres hieronder in, dan stuur ik je mijn blogupdates met advies direct toe.